onsdag 25 september 2013

Städa, städa, stääda...

men inte jag utan mor min som ställer upp och närmast ser det som en plikt att göra det, vilket hon gjorde idag. Jag är hemskt tacksam och skämdes lite för hur golvet såg ut med smulor och lökskal överallt i köket. Jag skyllde på att lägenheten är för liten och att det inte går att ställa saker någon bra stans i köket. Godtogs till viss del.

-Ugnen ser ut som en kolmila! Hur kan du ha det så här?
-Ja, jag vet inte...

Rent blev det i alla fall och jag bjöd ju faktiskt på kaffe och kakor. Hemhandlat fick jag också - till och med snus, som jag saknade litegrann. Nu ska jag strax gå och lägga mig, nöjd med dagen som varit och med kryckorna på strategisk plats, griptången minst lika väl placerad och med kompressionsstrumporna i en hög på golvet väl medveten om att det inte blir något problem att få på mig dem imorgon bitti igen.

Imorgon ska jag se till att vårda den nystädade lägenheten. På sikt kan jag nog börja nyttja dammsugaren igen.

Jag trodde jag skulle bli väldigt irriterad och känna mig hjälplös som inte kan städa nu och handla mer än som ryms i en Haglöfs Small-ryggsäck, men det känns ganska bra att bli lite omhändertagen och får se till att njuta av det den närmaste framtiden.

På't imorgon igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.